Loading...
Frågor2021-01-27T14:22:48+00:00
FRÅGESTUND

Här kan du läsa de vanligaste frågorna våra kunder har. Här finns också all den info du behöver inför din fotografering.

Kan flera personer välja från samma prispaket?2021-11-06T11:20:23+00:00

Ett bildpaket (Exempel 5 valfria bilder för 2000 kr) gäller bara en person. Du kan inte ta med dina 5 kompisar och att de får välja från samma paket. Denna regler gäller ej Mor& Dotter eller familjetema, se dessa teman för mer info.
Varje person som fotograferas blir dubbelt arbete för oss i planering, fotografering och redigering.

Kan man köpa bara en bild?
Nej våra minsta paket är det minsta du kan köpa.

Men kan ni inte bara ta en extra bild på mitt barn eller kompis?
Vårt arbete innefattar inte bara att trycka på knappen på en kamera. Man kan inte ta bara en bild man måste ta flera bilder för att få det bra. För varje timme som fotograferas är det en timme förberedelser och en timme redigering.

Är ni familjesällskap kan ni välja ett av våra temapaket istället som är fördelaktiga till sällskap med flera personer inom familjen.

Ge inte detta i present som överraskningsmoment2022-07-24T08:32:17+00:00

Om du planerar att ge vårt Modell för en dag koncept som ett överraskningsmoment till någon, låt bli. Vår erfarenhet av att just ge det som en överraskning är inte den bästa. Tänk på att detta är en otroligt stressande sak att göra om man kanske inte gillar att vara med på bild. Ge det gärna i present men se till så personen vet vad det är och kan vänja sig vid tanken samt även planera för det. De gånger personer har fått detta som överraskningsmoment har bilderna aldrig blivit bra, personerna blir för nervösa och obekväma. Det är även stressande arbetsmiljö för oss när personen oftast får en chock. Ge gärna i present men inte som överraskningsmoment.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta kundens bokade tid om detta händer.

Konkret exempel

Du sätter en ögonbindel på din käraste och säger nu ska vi åka till hemlig plats, när denne tar av sig ögonbindel så är hon i studion och ska bli fotograferad.

 

Presentkort2022-07-24T08:33:23+00:00

Vi säljer inga presentkort.

Vägbeskrivning till Studion2021-06-04T08:18:56+00:00

Studiof8 finns på Rönnviksgatan 13 i Malmö. Det är en större fastighet som har just denna adressen med olika företag. När du kommer till Rönnviksgatan 13 så kommer du först se en stor metallgrind, kör in genom den.  50 meter längre ner på innergården så finns det en svart plåtdörr med Studiof8 logo.  Vänligen knacka på dörren så vi vet att du har kommit eller ring oss, dörren är alltid låst.

Hur betalar jag?2021-06-04T08:18:23+00:00

Vi har lite olika betalningsmetoder beroende på vilket paket och tjänst du köper. Oftast skickar vi faktura och när den är betald får du dina bilder levererade. Vi kan även ta betalt i studion med Swish eller kontanter. Tyvärr tar vi inte kort då kortavgiften är för hög för det ska vara lönsamt.

Jag har aldrig stått framför kameran?2021-06-04T08:17:43+00:00

95% av alla som kommer till oss är vanligt folk och har ingen erfarenhet av att stå framför kameran. Vår tjänst och koncept riktar sig just till vanliga personer. Vi är vana att arbeta med personer som kan vara nervösa inför sin fotografering med det sagt så är det ju en fördel om våra kunder kan bjuda på sig lite när vi jobbar.

Varför heter det ”MODELL för en dag”2021-06-04T08:17:13+00:00

Konceptet Modell för en dag är gammalt och har alltid riktat sig till vanliga personer som vill prova på att vara ”modell för en dag” vi har utvecklat det så det innefattar nästan allt privatpersoner kan behöva i bildväg. Du behöver inte på något sätt vara någon fotomodell för att vara kund hos oss, detta är bara ett uttryck.

Varför är ni så dyra?2021-06-04T08:11:50+00:00

De flesta liknande koncept väljer att ha lockpriser där kanske bara en bild ingår, det slutliga priset brukar inte bli så olikt vårt. Vi har valt att vara öppna från första början med vad det kostar. Vi vill även påpeka att vi är yrkesproffs och därefter levererar vi kvalité. Välkommen att jämföra våra bilder med andras.

Om Hår & Makeup2021-06-04T08:16:17+00:00

När du bokar Makeup och hårstyling så finns det lite som ni behöver har i åtanke.

*Vi stylar bara din befintliga hårfrisyr. Vi klipper inte och färgar inte. En fördel är om du varit hos frisören och färgat och klippt dig innan du kommer till oss.

*Du måste ha tvättat ditt hår innan du kommer till oss, förslagsvis kvällen innan. Vi kan inte garanterar bra resultat om ditt hår är smutsigt eller slitet. Det är oerhört svårt att jobba med smutsigt och slitet hår. När du kommer till oss ska du inte ha blött hår och du måste vara osminkad. Du får gärna ha smörjt in ansiktet med någon fuktighetskräm om du vill det.

*Är du allergisk eller känslig mot någon typ av smink eller hårprodukt vänligen meddela detta senast 48 timmar innan bokad tid.

*Vi gör inga avancerade uppsättningar då detta kräver mer tid.

*Vår Makeup & Hårstylist gör Makeup & Hår på dig sedan är detta arbete klart. Du kan inte välja att göra om makeupen eller håret till något annat under fotograferingen. Makeup och hårstylisten är inte kvar under själva fotograferingen. Vill du att Makeup och hårstylist är kvar under fotograferingen samt du kanske vill göra ändringar måste du boka detta innan, det blir då ett annat pris på Makeup och hår beroende på vad du önskar.

*Har du egna förslag eller inspirationsbilder på vad du vill ha för styling vänligen meddela oss minst 48 timmar innan bokad tid.

*Självklart behöver du inte boka Makeup & Hårstyling, du är välkommen att sköta detta själv om du vill det.

*Om du bara vill köpa Makeup eller bara hårstyling blir priset ändå samma som om du väljer båda.

*Glöm inte att meddela att du vill ha Makeup & hårstyling när du bokar. Vi bokar in detta specifikt för varje enskild person.

 

 

Hur gör man med kläder?2021-06-04T08:14:35+00:00

Vi tillhandahåller inga kläder eller accessoarer till våra kunder. Vi rekommenderar att ni tar med ca 3-4 ombyten, det är ungefär det vi hinner med. Glöm inte ta med diverse accessoarer som smycken, skor, huvudbonader mm om du vill ha detta. Vi ger gärna smakråd men det är slutligen ditt ansvar vad du har på dig på fotograferingen.

*Glöm ej att stryka de kläder som behövs. Skrynkliga kläder förstör oftast bilden helt.

*Ta det kläder som du själv tycker om.

*Försök och tänk på att färgerna passar ihop.

*Ta med ett par olika skor, klackar ger bättre hållning för kvinnor.

*Om du vill ta lättklädda bilder, underkläder, bikini mm vänligen meddela detta minst 48 timmar innan bokad tid då vi måste planera fotograferingen på ett lite annorlunda sätt då.

Hur får jag använda bilderna?2021-06-04T08:14:18+00:00

Jag är en privatperson och har inget företag eller verksamhet, hur får jag använda bilderna?

*Du får fritt publicera bilderna på sociala medier.
*Du får fritt göra förstoringar och kopior av bilderna.

Jag driver ett företag/verksamhet och vill använda bilderna till detta.

*Du måste köpa någon av våra företagsfotograferingar.
*Varför är företagsfotograferingar dyrare? Använder du bilderna i din verksamhet så har bilderna högre värde och du tjänar indirekt pengar på att använda bilderna.
*Du får fritt använda bilderna för all framtid i ditt företag om du har köpt en företagsfotografering.

Vad händer om jag köper en fotografering för privatperson och ändå använder bilderna till mitt företag/verksamhet
* Då anlitar vi www.bildombudsmannen.se för att driva vårt ärende.
* Hur vet ni att jag använt bilderna fel? Det läggs automatiskt in en sökbar kod i varje bild som vi levererar som sedan är sökbar på Google. Då och då kollar vi användningsområdet på bilderna.

Vi tar inga avklädda bilder2022-07-24T08:30:34+00:00

Vi tar inga underklädesbilder eller avklädda bilder.

Jag är handikappad2021-06-04T08:13:16+00:00

Är du handikappad på något sätt så är vi tacksamma om du meddelar detta när du bokar. Vissa handikapp gör att vi inte kan arbeta som vanligt när vi fotograferar. För att du ska få de bästa möjliga bilderna så vill vi ha möjlighet att planera och förbereda just din fotografering på bästa sätt.

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID

När du mailar oss så ge förslag på dagar du vill boka så kollar vi med vårt team och återkommer. Viktigt, ange om du vill ha Makeup & hårstyling eller ej.

TELEFON

0762-142730

  Ditt namn (obligatorisk)

  Företagsnamn (Valfritt)

  Telefon (obligatoriskt)

  Din epost (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Till toppen